8K wordt ook wel Hi-vision genoemd. Een 8K TV heeft een schermresolutie van 7680 x 4320 pixels. Dat is 4 keer zo scherp als 4K. En dus 16 keer scherper dan een Full HD TV welke 1920 x 1080 pixels biedt.

De kleinste details kun je zien en zeker met QLED tv's en OLED tv's bieden deze schermen een verbeterde kleurweergave en hoger contrast.

Wat is 8K?

+31681740661

Er zijn twee grote voordelen. Allereerst zorgt de hoge resolutie ervoor dat je de meest heldere beelden kunt zien. Alle details worden haarscherp getoond, wat er voor zorgt dat je optimaal geniet van jouw tv programma of film.

Omdat de beelden scherp en helder blijven kun je alles van dichterbij volgend zonder invidviduele pixels te zien. Hierdoor krijg je ook minder last van je ogen en hoofd. Ook de geluidskwaliteit zijn weer veel beter dan die van huidige televisies.

Voordelen van 8K Ultra HD TV

Bron: televisies.nl

Nadelen

Het aanbod 8K tv's is in Nederland nog erg klein. Er worden simpelweg nog geen uitzendingen in deze beeldkwaliteit aangeboden. In Nederland zal met als eerste beginnen met sportevenementen. Langzaam zal er dan meer content in 8K verschijnen. Zelfs in 4K is het aanbod van films en series op Netflix en tv programma's ook nog beperkt.