Om dat ene leuke moment van je kind, huisdier of wat dan ook vast te leggen op film met je iPhone/iPad,  film je vaak te lang. Niet iedereen is zich er van bewust dat je het filmpje direct na opname al op je iPhone/iPad kan inkorten (zie screenshots hieronder). Vaak is dat ook handig wanneer het filmpje te lang is om die per mail even snel naar iemand te versturen en dan is inkorten ook een vereiste.

Selecteer de video die je wilt inkorten. Druk rechts bovenin je scherm op 'wijzig'. Onderin verschijnt een balk met schuifjes. Als je die naar links en rechts verplaatst, worden ze geel en druk je rechts bovenin op 'gereed'.  Vervolgens krijg je de vraag 'bewaar video' dan overschrijft hij de originele video en is dus ingekort of je kiest voor 'bewaar video als nieuw fragment' dan bewaart hij zowel de originele (lange) versie als de nieuwe ingekorte versie. Zie de afbeeldingen hieronder:

Bestaande films die al op je computer staan alsnog inkorten?

Kijk dan naar onderstaande tutorial of volg de instructies er onder:

Films inkorten met QuickTime Player

Zorg dat je het programma QuickTime Player op je computer hebt gedownload (gratis) en op de gewenste video die je wilt inkorten.


Ga in het menu naar Archief en klik op 'open bestand'.

Ga vervolgens naar wijzig en naar 'kort in'.


Vervolgens verschijnt onder in beeld bij je film een balk waarbij je met je muis de gele schuifjes aan kan geven waar jij wilt dat de film gaat starten en eindigen.


Als je begin- en eindpunt hebt opgegeven dan wordt rechts onderin 'kort in' geel en druk je daarop om het te bevestigen.


Sluit QuickTime Player en dan kun je pas je nieuwe bestand opslaan.


Copyright CAPTUREYOURLIFE 2020

Machineweg 191, 1432 ES  Aalsmeer

www.captureyourlife.nl

+31681740661