Ook in 2022 zullen video's meer dan 80% van al het internet verkeer gaan uitmaken.

Je kunt dus nu ook al grote groepen gebruikers bereiken met jouw boodschap!!


Social video’s zijn vaak korter dan de video's op de websites en lenen zich goed om in een reeks uit te rollen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan testimonials, sneak previews, aanbiedingen en nieuws over jouw producten, events, enz.


Nu al wordt 80% van alle social video’s bekeken vanaf een mobiel apparaat. Het aantal klanten dat je hierbij kunt bereiken is enorm: social media als YouTube, Instagram, Facebook en LinkedIn zijn niet meer weg te denken. LinkedIn wordt ook steeds populairder om video's te delen want op Facebook bereik je alleen nog je doelgroepen als je de berichten sponsert. Ook Instagram wordt veelvuldig ingezet voor korte video's tot 60 seconden.


Aangezien mensen eerder geneigd zijn te kijken naar bewegende beelden, blijft men sneller 'hangen' om de video te bekijken. Dat betekent dat de teksten in video's cruciaal zijn zodat je toch op efficiente wijze de boodschap kan overbrengen omdat niet iedereen zijn geluid direct aan zet. Zelfs bij gewone video's of reclames die op social media gedeeld worden, wordt al direct een ondertiteling toegevoegd om die reden.

Social video's

Sociale netwerken zijn goed ingespeeld op het gebruik van vierkante video's. Een vierkante video neemt namelijk 78% meer ruimte in beslag dan een liggende video en zal dus eerder opvallen omdat deze een stuk groter in beeld is. Aangezien 80% van de mensen vanaf mobiele apparaten naar video's kijkt, is het interessant om op de social media platformen vierkante video's te uploaden.


Je kunt er altijd voor kiezen twee versies te laten monteren indien nodig bijvoorbeeld in 16:9 en 1:1.

Teaser

TerGooi

Testimonial video

Information video

Foundation Medicine

Foundation Medicine

Portfolio

Hier een paar video's ter illustratie:

Takeda

Promo video

Roche

Promo video