CIJFERSENZO Video


Social video’s die korter dan 30 seconden duren,

                                           worden in 85% van de gevallen afgekeken.

           Hoogste aantal ‘Drop-off’s’ vindt gemiddeld na 2 minuten

      kijken van video plaats.

                               85% van de volwassenen tussen de 18-49 jaar

                        gebruikt meerdere mobiele apparaten tegelijk.

Linkedin is met 59% het minst sociale netwerk.

                                                Facebook en Twitter zitten boven de 85%.

De gemiddelde gebruiker wordt blootgesteld aan 32,3 video’s per maand.

90% van de gebruikers zegt dat het bekijken van productvideo’s hen helpt bij de aankoop van een product.

       64% gaat over tot aankoop na het kijken van een video.

YouTube ziet jaarlijks een stijging van 100% van het aantal mobiele afgespeelde video’s.

Als het groeiend aantal video’s in dit tempo doorgaat, zal in 2020 het 5 miljoen jaar duren om als individu de maandelijkse productie aan video’s te bekijken.

CAPTUREYOURLIFE produceerde dit jaar 48 films: 21 social video’s, 5 trainingsvideo’s, 5 green screen video’s, 7 intranetfilms, 5 sfeerimpressies en 5 interviews, 12 fotoshoots en 2 internationale opdrachten.

              Op 1 mei 2016 werd haar 5 jarig jubileum gevierd!  

Videotrends 2017 in het kort


- groei online video en verdere personalisatie van video’s.

- toename Facebook video’s en meer commerciële live video’s, zoals FaceBook Live.

- commerciële toepassing van Virtual Reality, gewone 360 graden films op events etc.

- video-integratie in commerciële emails en webdesigns.

- sales teams gebruiken steeds meer videobronnen voor hun klanten

Investeringen CAPTUREYOURLIFE in 2016

Om zo goed mogelijk haar klanten van dienst te kunnen zijn en te blijven, heeft CAPTUREYOURLIFE inmiddels twee HDSLR camera’s in haar bezit.


Nadat de Nikon D4 begin 2016 werd ingeruild voor het nieuwere model Nikon D4s, is aan het einde van het jaar besloten tot de aankoop van het nog nieuwere model; de Nikon D5. Hiermee kunnen we klanten ook voorzien van 4K (Ultra HD kwaliteit).


Zowel op foto- als op filmgebied is dit DE topcamera van Nikon.Ook de DJI Ronin-M stabilizer is aangeschaft  Het is een handheld drie-weg gimbal met elektronische motoren voor een perfecte stabilisatie tijdens het filmen. Mooi om tijdens events door publiek te lopen zonder schokkerige beelden of juist met mensen mee te lopen die met elkaar in gesprek zijn op straat of bijvoorbeeld door gangen wandelen. Kortom, voor heel veel verschillende momenten geschikt.

Meer weten over 4K?

Wat is Ultra HD eigenlijk? Ultra HD wordt ook wel 4K genoemd. Dat betekent dat de beeldkwaliteit een betere resolutie heeft. Er is zelfs al 8K.


4K           = 3840 x 2160 pixels.

Full HD      = 1920 x 1080 pixels en

HD           = 1280 x 720 pixels (vaak gebruikt voor internet)


Met andere woorden, er passen precies vier full HD video's in een 4K Ultra HD frame.

Als bedrijf dien je je voorafgaand aan het filmproces af te vragen waar de film voor bedoeld is en waar hij afgespeeld dient te worden.


Indien een film alleen voor internet/intranet wordt gebruikt, is 4K opname niet nodig. Wil je voor een bedrijfsevent een film tonen op een heel groot scherm, dan is 4K zeker aan te bevelen en vervolgens is dezelfde film als die ook op internet gezet moet worden, makkelijk te verkleinen.

Heeft u vragen over een aanstaand video project? Bel gerust op 06-81740661


Voordeel: je kunt met een 4K camera een ‘totaal shot’ filmen, vervolgens in de postproductie zonder enig kwaliteitsverlies alsnog een ‘close-up shot’ uitsnijden. Dat scheelt op opnamedagen tijd met het neerzetten en scherpstellen van twee camera’s tegelijkertijd. Denk bijvoorbeeld hierbij aan een kort interview waarbij je wil variëren in close-ups en totaal shots.


Nadeel van 4K is dat het filmmateriaal vier maal zoveel geheugenopslag inneemt op je computer, een snellere bandbreedte van het internet vraagt en een computer met voldoende rekenkracht en geheugen om te kunnen werken met dergelijke grote bestanden. Gelukkig heeft CAPTUREYOURLIFE tijdens aanschaf van de Mac Pro eerder al rekening gehouden met 4K die in opmars was:-)

Voor- en nadelen van 4K

Bij 4K heb je te maken met viermaal zoveel pixels en kun je theoretisch gezien dichterbij een tv zitten zonder afzonderlijke pixels te kunnen waarnemen. Maar wie zal naar een tv van 50 inch zitten te kijken op slechts 1 meter van het scherm?


De meerwaarde van de potentieel hogere beeldscherpte zal in de praktijk dus sterk afhangen van de kijkafstand in combinatie met hoe groot het scherm is waar je naar kijkt.

SSN Insider

Bronnen: Forbes, Social Media today,

Januari 2017

Wat heb je aan 4K kwaliteit voor bedrijfsvideo's?